Kuzu göbeği yetiştiriciliği

Kuzu Göbeği, genel olarak ağaçların kökünde yetişir. Küçük bir alan Kuzu Göbeği yetiştirmek için yeterlidir. Toprağın temizlenmesinin ardından yapılacak olan Odun külü, turba yosunu, alçı ve karaçam talaşını(ağaç kabuğu) karışımı yedirilerek üstüne de kül atılmalıdır.

Kuzu göbeği mantarı kilosu ne kadar?

Dünyanın en popüler mantarlarından olan ve Türkiye'nin 21 şehrinde yetişen kuzu göbeği mantarı 3 bin TL'ye satılan kuru hali ile üreticilerini zengin ediyor. 21 şehirde ormanlarda yetişen kuzu göbeği mantarının yaş hali 400 liraya, kuru hali ise 3 bin liraya satılıyor.

Kuzu göbeği mantarı nasıl toprakta yetişir?

Kuzu Göbeği Mantarının Yaşam Alanı Kuzugöbeği genellikle yaprak döken ormanlarda, nemli topraklarda yetişir. Bununla birlikte, kumlu topraklarda yaygın olarak bulunabilir. Bu mantar ovadan alçak tepelere yayılır. Tercih edilen simbiyotik ağaç dişbudak ağacıdır.

Kuzu göbeği mantarı hangi ayda ekilir?

Doğada mart-mayıs aylarında yazın geç geldiği yörelerdeyse haziran-temmuz aylarında yetişir. Doğadan toplanan kuzu göbeği ihtiyacı karşılamada yetersizdir. Toplama sırasında topraktan misel yumağıyla birlikte sökülmesi giderek azalmasına neden olmaktadır.

Göbek mantarı nerede bulunur?

Kuzu göbeği mantarı nerelerde yetişir? Kuzu göbeği mantarının ülkemizde yetiştiği yerler arasında Konya'nın Beyşehir,Göynem,Derebucak ilçeleri; İzmir'in Bergama ilçesi, Muğla, Kastamonu, Aydın,Denizli,Uşak,Çanakkale ile Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Düzmeşe,Mescitli,Keklik Deresi,Suludere beldeleri yer alır.

Kuzu göbeği hangi illerde yetişir?

Kuzu Göbeği, ülkemizde en çok Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyılarında yetişmektedir.

Istiridye mantarının kilosu ne kadar?

Yaygın bir şekilde yetiştirilenler artık sofralarımıza rahat bir şekilde gelebiliyor. Bugün pazarlarımızda 10-12-15 TL civarında kültür mantarları satılıyor. Yaklaşık 20-25 TL'lere kadar fiyatları yükselebiliyor.

Kuzu göbeği mantarı nerede bulunur?

Mevsimi bölgesel olarak değişiklik gösterse de, nisan ortasından mayıs ortasına kadar kısa bir zamandır. Nisanda ne kadar çok yağmur yağarsa, o kadar fazla kuzugöbeği biter çam ormanlarında.