Karadeniz pide hamuru nasıl yapılır

Görele pide hamuru nasıl yapılır?

Kıymalı Pidenin Yapılışı: Tuz, un, seker ve yaş maya su içinde eritilir. İçersine azar azar un yedirilerek yoğrulur. Hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulduktan sonra, 30 dakika hamur dinlendirilir. Dinlendirilen hamur 200'er gr. olarak parçalanıp yumak haline getirilir.

Trabzon pidesi kaç derecede pişer?

Kenarlardan kapatarak pide şeklini verin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında belli aralıklarla kontrol ederek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Pişmeye yakın çıkarıp üzerine yumurta kırın ve 5 dakika daha pişirin.

Yumuşak pide hamuru nasıl yapılır?

Yumuşak Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin. 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin.
  2. Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin.
  3. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.

Bafra pide hamuru nasıl yapılır?

Kıymayı tencereye alın rengi dönene kadar kavurun. Pembelikler gidince tereyağı ve ince doğranmış soğan ekleyin ve pişirin, altını kapatırken yarım çay bardağı su ekleyin. Hamuru için bütün malzemeleri bir araya getirerek güzel bir hamur yoğurun. Çok fazla dinlendirmeye gerek yok yirmi dakika yeterli olacaktır.

Çarşamba pidesi nasıl yapılır?

Çarşamba Pidesi Nasıl Yapılır?

  1. Pide hamuru için maya, su, yumurta sarısı ve tuzu derin bir kaba alarak iyice karıştırın. …
  2. Kalan unu da ekledikten sonra yoğurun ve streç filme sararak 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin. …
  3. Dana kıymayı bir tavada suyunu çekene kadar kavurun.

Görele nin neyi meşhur?

Görele denince akla hemen pide gelir. Karadeniz pidesinin kendine has mayası ve kıvamı bu bölgede en lezzetli örneklerini sunuyor. Pideyi Antep ya da Hatay mutfağında tadıp sevdiyseniz Görele pidesi size biraz farklı gelebilir. Baştan uyarmakta fayda var.

Karedeniz pidesi nasıl yapılır?

Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı ılık suyu, yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Üzerine maya ve şekeri ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. 4 su bardağı un ilave edip, yoğurmaya başlıyoruz.
  4. 1 su bardağı kadar ılık suyu, bir kaseye koyuyoruz. …
  5. Yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.