Karadağ vize ister mi

Karadağ'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri Türkiye ve Karadağ arasındaki Vize Muafiyeti Anlaşması kapsamında 180 gün içerisinde 90 günlük süreyi geçmemek kaydıyla vizeden muaftırlar.

Karadağ kimlikle gidiliyor mu?

Kimlik Kartları Aşağıdaki 37 ülke vatandaşları, geçerli bir Kimlik Kartı sahibiyse, 30 gün boyunca Karadağ'a vizesiz girebilirler.

Karadağ PCR testi istiyor mu?

-Sırbistan, Kosova, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Arnavutluk haricindeki ülkelerden Karadağ'a giriş yapacak yabancılar ve Karadağ vatandaşları (5 yaş üzeri) için 48 saat önceden alınmış negatif PCR testi veya en fazla 30 gün önceden alınmış pozitif antikor testi sonucu veya Karadağ'a girişten en az 7 gün önce ikinci doz …

Karadağ pasaportsuz gidilir mi?

Ancak pasaport olması zorunludur. Karadağ'da çalışmak için ise vize almak gereklidir.

Montenegroya vize var mı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorunda değildir. Karadağ (Montenegro) Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarından 90 günü aşmayan seyahatlerde vize talep etmemektedir. Seyahat esnasında pasaport süresinin en az 6 ay olması gerekir.

Türkiyeden Karadağ a nasıl gidilir?

Karadağ'a, Türkiye'den düzenlenen direkt tren seferi bulunmamaktadır. Karadağ'a tren ile gidebilmek için, İstanbul'dan Bulgaristan'ın Sofya şehrine, oradan Sırbistan'ın Belgrad şehrine ve son olarak Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya aktarma yapmak gerekmektedir.

Karadağ pahalı bir yer mi?

Karadağ'da temel tüketim ürünlerinin fiyatları çoğu Avrupa ülkesine göre uygundur. 2021 yılı yaşam maliyeti endeksinde Karadağ, 40 Avrupa ülkesi arasında en pahalı 29. ülke olmuştur. Ancak Karadağ yaşam maliyeti Türkiye'ye oranla ortalama %34.75 daha yüksektir.

Aşı olanlardan PCR testi isteniyor mu?

Aşıları tam olup aşı sertifikasına sahip yolculardan PCR test istenmemektedir.