Kadın vücudunu tanıyalım

Kızların cinsel organı nedir?

Vajina ya da vajen, kadın cinsel organı.

Vajina darlığı için ne yapılmalı?

Künt dilatasyon amacıyla silindirik dilatörler de vajina darlığında kullanılan aparatlardır. İleri derecede vajinal yapışıklık ve darlık sorunu olanlarda ise kesin çözüm cerrahi düzeltme operasyonları olmaktadır. Özellikle doğuştan vajina yokluğu veya kısalığı olan hastalara erken yaşlarda cerrahi yapılmalıdır.

Vajinal ıslanma neden olur?

Vajinal ıslanma ya da vajinal lubrikasyon, ovülasyon döneminde veya cinsel uyarılma ve cinsel ilişki sırasında vajinal salgı bezlerinin çalışmasıyla vajinanın kaygan duruma gelmesidir. Vajinal kuruluk, ıslanmanın yetersiz olduğu durumdur ve bazen onu güçlendirmek için yapay kayganlaştırıcılar kullanılır.

Kadınların neresi kalkar?

Keza makat ve perine için de bu söylenebilir. Ancak kadının cinsel organlarının en duyarlı olanı ve orgazm tepkisinin temel kaynağı, "vulva"nın ön tarafında ve iç dudaklar arasında korunmuş bir şekilde bulunan "klitoris"dir. Klitoris de penis gibi sertleşme yeteneğine sahiptir.

Kadının tatmin olması için kaç cm?

Özellikle vajinanın duyarlı olan ilk giris¸teki üçte birlik kısmına ulaşabilmek ve uyarabilmek bakımından, penisin sertleşmeden sonra minimum 7 cm'ye ulaşabilmesi yeterlidir. Dolayısıyla bu sınır dahilinde eşlerin ilişkide haz almaları mutlaka gerçekleşeceği için, problem yapılacak bir husus kalmamaktadır.

Vajinanın dar olduğu nasıl anlaşılır?

Vajina genişliği konusunda net bir şey ifade etmek mümkün değildir. Ancak bu alanda objektif ölçümler yapılabilir. Bu objektif ölçümleri yapmaya yarayan en önemli araç ise Kegel cihazıdır. Bu cihaz sayesinde vajinanın kasılıp gevşemesine bağlı olarak genişliğin ne seviyede olduğu daha net bir şekilde belirlenir.

Vajina ilişki sırasında ne kadar genişler?

Cinsel ilişkide (o da herkeste aynı olmamakla birlikte) genişleyen şey bekaret zarıdır. Vajina girişinde bulunan ve herkeste farklı şekillerde olan kızlık zarı denen yapı, ilk cinsel ilişkilerde bir miktar genişler. Zaten genellikle birkaç milimetre kalınlığında bir deri parçası gibi olan bu yapının genişlemesi normal.