Imar para cezası

İmar Para Cezası Verilmesi. İmara aykırı yapı hakkında yapı tatil tutanağı düzenlendikten sonra ilk olarak belediye veya il özel idaresi encümeni tarafından, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesinin 2. fıkrasına göre imar para cezası verilir.Jun 7, 2021

Imar para cezasına faiz işler mi?

Sonuç olarak 3194 sayılı Kanun, 1608 sayılı Kanun ile Kabahatler Kanunu'na göre verilen para cezaları başta olmak üzere belediyece verilen para cezalarına gecikme zammı veya gecikme faizi uygulanamayacağı, Değerlendirilmektedir.

Imar cezası ne kadar?

İmar kirliliğine neden olma suçunun cezası, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 184/1). İmar kirliliği suçu nedeniyle doğrudan adli para cezası verilemez, ancak hükmedilen hapis cezası adli para cezasına çevrilebilir.

Imar cezası Odenmezse ne olur?

İdari para cezası, devletin idari kurumları tarafından verilen para cezalarıdır. … Bu nedenle idari para cezası ödenmezse hapis cezasına çevrilemez. İdari para cezası ödenmezse, cezanın tahsili amacıyla borçlu kişi hakkında yalnızca icra işlemleri yapılabilir.

Imar para cezası kimlere verilir?

Buradaki örneklerden de anlaşılacağı üzere yasa koyucunun temel amacı mevzuata aykırı olarak yapıyı inşaat eden kişileri cezalandırılmaktadır. Bu nedenle imar para cezaları yapı malikine değil yapıyı mevzuata aykırı olarak inşa eden yapı sahibine karşı verilir.

Idari para cezasına faiz gelir mi?

İdari Para Cezalarında faiz uygulaması bulunmamaktadır.

Idari para cezalarında zaman aşımı kaç yıl?

İdari Para Cezası Zaman Aşımı Süreleri Yüzbin Türk Lirası veya daha fazla idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde beş yıl, Ellibin Türk Lirası veya daha fazla idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde dört yıl, Ellibin Türk Lirasından az idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde üç yıldır.

Kaçak yapı cezası ne kadar?

Ruhsat alınmadan veya ruhsat veya eklerine veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının yapı sahibine ve müteahhidine, istisnalar dışında özel parselasyon ile hisse karşılığı belirli bir yer satan ve alana 500.000 TL'den 25.000.000 TL'ye kadar para cezası veriliyor.