Human papilloma virüsü nedir

HPV Virüsü; ( İnsan Papilloma Virüsü ) Papilloma virüs grubundan bir DNA virüsüdür. Vücüda girdiğinde değişik dokularda deri ve mukozalara yerleşerek buradaki hücrelerde basit cilt lezyonlarına ( Genital siğiller, Kondülomlar ) ve bazı kanser türlerine ( Rahim ağzı, Penis kanserleri ) sebep olur.

Human papilloma virüsü tehlikeli midir?

Human Papilloma Virüs (HPV) enfeksiyonu en sık rastlanan cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer alıyor ve kadınlarda en sık görülen 4. kanser olan serviks yani rahim ağzı kanserine neden oluyor.

Human Papilloma Virus nasıl bulaşır?

Nasıl bulaşır? Virüsün bulaşması kişinin enfekte bölgesinin örneğin penis veya kadın dış genital organı gibi diyer bireyin genital bölgelerine veye ağız makat gibi bölgelerine deri- mukoza temesı ile bulaşır. Rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsünün, erkeklerde de penis kanserine neden olduğu bilinmektedir.

HPV virüsü olup olmadığı nasıl anlaşılır?

HPV enfeksiyonunun anlaşılması genelde kişinin kendi ilk kontrollerini yapmasıyla başlar. İlk belirtiler enfekte olan bölgede kaşıntı veya siğil görünümü olabilir. Daha sonrasında ise doktor muayenesi ve HPV testi ile kesin teşhis konulmuş olur.

Human papilloma virus ne demek?

Açılımı human papilloma virüs olan HPV hem kadınlarda hem erkeklerde genital bölgede ve bu bölge mukozalarında enfeksiyon yapan ve kondilom (condyloma accuminata) adı verilen siğil şeklinde kitlelerin oluşmasına yol açabilen bir çeşit virüstür.

Papilloma nasıl tedavi edilir?

HPV virüsü her iki cinsiyette de görülebilir ve kişiden kişiye cinsel temasla bulaşır. Vajinal ve anal ilişkinin yanı sıra, kondomun örtmediği genital bölgedeki deri temasıyla da HPV bulaşabilir. Genital siğiller görünür olmasa da HPV ile enfekte derinin genital bölgeye teması virüsün bulaşması için yeterli olur.

HPV virüsü nedir neden olur?

HPV'nin temel bulaş yolu cinsel ilişkidir. Ciltten cilde temas ile yayıldığından tam bir ilişkinin olma şartı da yoktur. Vajinal, anal ve oral seks ile yaygın olarak bulaşabilmektedir. HPV enfeksiyonu doğum sırasında anneden bebeğe de geçebilmektedir. Bebekte nadir olarak hastalık yapar.

HPV virüsü ne yapar?

HPV (Human papillorna Virüs), daha çok hem erkek hem de kadın genital bölgede ve bu bölge mukozalarında enfeksiyon yapan ve kondilom (condyloma acuminatum) adı verilen siğil şeklinde kitlelerin oluşumuna neden olan bir çeşit virüstür. 100'den fazla HPV çeşidi vardır, ancak bunların çoğu zararsızdır.