Hepatit a aşısı ne zaman yapılır

Ülkemizde 2012 yılı sonunda çocukluk dönemi aşı takvimine girmiş olup 1 Mart 2011 ve daha sonra doğan çocuklara 18 ve 24 ay sonunda olmak üzere 2 doz şeklinde uygulanmaktadır. Hepatit A Aşısı En Erken Ne Zaman Uygulanabilir? En erken 12. ayda uygulanabilir.

Hepatit A kaç yaşına kadar yapılır?

Hepatit A Aşısı Ne Zaman Yapılmalı? Hepatit A aşısı, ölü virüs aşısı olarak belirtilebilir. Bu aşı çocuklara iki doz şeklinde uygulanan Hepatit A aşısı, iki dozdan sonra bağışıklığı en yüksek düzeye ulaştırır. Hepatit A aşısı iki doz olmak üzere 18.ay ve 2 yaş dönemlerinde yapılmaktadır.

Hepatit A aşısı kimlere yapılmalı?

Kimlere aşı önerilmekte?

  • Hepatit A'nın yüksek ya da orta derecede endemik olduğu yerlere seyahat eden kişiler.
  • Uyuşturucu bağımlıları
  • Mesleki olarak enfeksiyon riski artmış kişiler (Çocuk kliniklerinde, yuva ve kreşlerde çalışan seronegatif personel)
  • Hepatit B veya C enfeksiyonu olan kişiler.

Hepatit A aşısı tekrar yapılır mı?

Hepatit A aşısı; daha önce hepatit a geçirilmemiş ya da buna karşı aşı yapılmamışsa erişkin yaş grubunda 2 doz aşı ile bağışıklık sağlanıyor.

Hepatit A aşısı sağlık ocaklarında yapılıyor mu?

Hepatit A ve suçiçeği aşısı da artık Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu tuttuğu ve sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapılan aşılar arasına alındı.

Hepatit A aşısı ömür boyu korur mu?

Ülkemizde Hepatit A aşısı bebeklik döneminin rutin aşı takviminde yer alır ve iki doz şeklinde verilir. Bu sayede ömür boyu koruyuculuk sağlar. Kişi Hepatit A enfeksiyonu geçirmiş ise tekrar hastalığa yakalanmaz. Hepatit A, grip benzeri şikayetlere yol açar ancak birkaç ay içinde bu şikayetler kaybolur.

Hepatit A aşısı kaç sene korur?

Hepatit A aşısı kaç yıl korur? Aşı ömür boyu koruyucu olmaktadır.

Hepatit A aşısı zorunlu mu?

Hepatit A aşısı da Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu tuttuğu ve sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapılan aşılar arasında yer alıyor.