Hacettepe palyatif bakım

Palyatif bakımda refakatçi alınıyor mu?

Çocuk ve yeni doğan yoğun bakımlarında Covid-19 tanısıyla yatan hastaların gerekli önlemler alınmak ve hekiminin izin vermesi şartıyla ziyaretine izin verilebilir. Hastanın yardıma ihtiyacı olduğu durumlar (pediatrik hastalar, özel gereksinimli bireyler, yaşlı hastalar vb.) hariç refakatçi kabul edilmemelidir.

Palyatifte hangi hastalar yatar?

Palyatif bakım gerektiren başlıca hastalar; alzheimer gibi nörolojik ilerleyici hastalığı olan hastalar , ileri derecede organ yetersizliği olan hastalar, tedaviye yanıt vermeyen kanser hastaları, beslenmesi fiziksel ve nörolojik/psikolojik nedenlerle bozulmuş beslenme desteğine ihtiyaç duyan hastalar, yatak yarası …

Palyatif bakım merkezine nasıl başvurulur?

Palyatif bakım almak isteyen hastalar bu hizmeti sağlayan sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır. İlk muayene genellikle sağlık kuruluşunda gerçekleştirilir. Hastanın detaylı tıbbi öyküsü alınır, sahip olduğu hastalıklar ve kullandığı ilaçlar hakkında bilgi edinilir.

Palyatif bakım ücretli mi?

Günlük ücreti aylık düşünüldüğünde 6000-9000-12000 tl civarında ödeme yapılmaktadır. Ayrıca; hastaların birçok işleriyle aile yakınları ilgilenmek zorunda kalmaktadır.

Palyatif bakım hastaları ne kadar yaşar?

Yapılan araştırmalar ise erken dönem palyatif bakım alan kanser hastalarının, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalardan 3 ay fazla yaşadıklarını gösterdi. Birçok kişi palyatif bakımın hastanelere artı yük getireceğini sanıyor ancak durum tam tersi.

Palyatif bakım kaç gün sürer?

Bu süre ortalama 72 saat olmakla birlikte, 6 aya kadar uzayabilmektedir. Terminal dönemde (son 6 ay) hastanın semptomları daha agresif palyasyon gerektirir. Son 48 saat ise palyatif bakımın tüm süreçlerinden ayrıcalık gösteren bir dönemdir.

Palyatif bakım gerektiren hastalıklar nelerdir?

Palyatif Bakım Gerektiren Hastalıklar Hangileridir?

  • Kanser.
  • Motor Nöron Hastalıkları (Alzheimer, ALS, MS, Müsküler Distrofi, Parkinson Hastalığı, Felç)
  • İleri Dönem Organ Yetmezliği (Kalp, Akciğer, Böbrek, Karaciğer)
  • Çocuklarda Genetik İlerleyici Hastalıklar.

Oct 19, 2018