Go kart boy sınırı

Karting pistlerinde yaş sınırının olmadığını ancak gokart aracını kullanabilmek için kişinin en az 1 metre 55 santimetre boyunda olması gerektiğini anlatan İğdemir, şunları kaydetti: “Karting pistlerinde kullanılan, gokart araçlarında en yüksek hız 45 kilometredir.09-Feb-2013

Go-Kart boyu kaç cm?

Araçlarımızda iki noktadan bağımlı hidrolik fren sistemi, katalizörlü egzoz sistemi, 10 litre harici benzin tankı, emniyet kemeri, kauçuk dış darbe emici mevcuttur. Araçlar 188 cm uzunluğa, 130 cm genişliğe ve 105 cm yüksekliğe sahiptir. Araç Ağırlığı 116 Kg'dır.

Go kartta yaş sınırı var mı?

1 ) 12-18 Yaşında sürücüler; fiziksel yeterliliklerine bağlı olarak, kendileri ve velilerinin, Karting Kurallarını okuyup, anlayıp, onaylamaları ile GoKart kullanabilirler. 2 ) 18 yaş ve üzeri sürücüler Karting Kurallarını okuyup, anlayıp, onaylayarak GoKart kullanabilirler.

Go-Kart kaç metre?

Sprint yarışları sola ve sağa dönülen, küçük sokak pistlerine benzeyen belirli kart pistlerinde yapılır. Pistlerin uzunluğu 400 ilâ 1,600 metre arasında değişmektedir.

Go-Kart için ehliyet gerekir mi?

Saatte maksimum 48 kilometre hızla yarışmak isteyenlerin, 18 yaşın üzerinde ve ehliyet belgesi olması gerekiyor; en fazla 35 kilometre hızda yarışmak isteyenler için ise tek şart boy kıstası.

Go kart kaça basar?

Pistlerimizde dünyada kalite ve güvenlik açısından önde gelen go kart araçları markası olan Alman malı Rimo araçlar kullanılmaktadır. Karting araçları 5,5-6 HP güç üretebilen 160 cc hacminde tek taraflı motora sahiptir. En fazla 75 km/s hıza ulaşabilirler. Pist içinde bu hız ortalama 40-50 km/s civarındadır.

Go kart ne kadara mal olur?

Kapalı bir mekanda yapılacak olan iyi kurulmuş bir pistin maliyeti ortalama 300 bin Euro olurken, açık alan bir pistin kurulum maliyeti ise 100 bin Euro'yu buluyor. Hobi karting pistlerini kullananların sayısı ortalama 1500 kişiyi buluyor.

Rallici olmak için ne yapmak gerekir?

Yarış Pilotu Olmak için Gerekenler

  1. Uygun kiloda olmak.
  2. Güçlü boyun kasları
  3. Fizik ve aerodinamik bilgisi.
  4. Takım çalışmasına yatkınlık.
  5. Yarış aracı ya da aracı sağlayacak sponsor.
  6. TOSFED'den alınmış branşa uygun yarış sertifikası
  7. Branşa uygun ekipman ve donanım (yarış tulumu, eldiven, kask vb.)