Genç girişimci kredisi

Genç girişimci kredi alabilir mi?

KOSGEB KOBİ Finansman Kredisi Azami kredi limiti 50 bin TL'dir. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda üst limit 70 bin TL olarak uygulanır. Kredi vadesi azami 36 aydır. Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.

Genç girişimcilere devlet desteği nasıl alınır?

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden hazırlanacak bir dilekçe ile Genç Girişimci Desteği'ne başvuruda bulunulabilir. İlgili şartları karşılayanlar başvuru için şirket kuruluş aşamasında mali müşavirinden destek alabilir.

Genç girişimci nelerden faydalanabilir?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL'dir.

Genç girişimci hibe desteği nasıl alınır?

Hibe desteğini almak isteyen genç girişimcilerin 72 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlaması ve sonrasında yapılacak işi projelendirmesi gerekir. Proje yazmak profesyonellik gerektirir ve desteği alıp alamayacağınızı belirleyen en önemli aşamadır. Siz sertifikanızı alın, Kobi-Line projenizi hazırlasın!

Genç girişimci kredisi hangi işlere?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)

KOSGEB genç girişimci kredisi nasıl alınır?

KOSGEB Kredisine Nasıl Başvurabilirim?

  1. Öncelikle ilinizde yer alan İŞ-KUR veya KOSGEB birimlerine giderek “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine” başvuruda bulunmak.
  2. Kurumun vermiş olduğu “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 32 saat süren bu kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almak.

Genç girişimci desteği kimler alabilir?

Girişimcilerin teşvikten yararlanabilmesi için kendi işini kurduğu tarihte 18-29 yaş aralığında olması, ticari, zirai veya mesleki faaliyet nedeniyle vergi mükellefiyeti ve ilk defa 4B (Bağ-Kur) kapsamında sigortalı olması gerekiyor.