Figür kelimesinin anlamı

Figür ne demek TDK?

Güncel Türkçe Sözlük is. 1. Resim ve heykel sanatlarında varlıkların biçimi. 2. Bir dansı veya oyunu oluşturan ölçülü adımlarla beliren zincirleme hareketlerden her biri: Bale figürü.

Resimde figür ne demek?

Figüratif sanat veya Figürativizm, doğada mevcut nesneleri betimleyen sanat eserlerini (özellikle resim ve heykelleri) tanımlamak için kullanılan sanat terimi. … Figüratif sanat, örneklerinde, insan ve hayvan figürleri sık görülse de, figür resmi (insan figürünü betimleyen sanat) ile eşanlamlı değildir.

Figurlu ne demek?

Resim ve heykel sanatlarında varlıkların biçimi. Bir dansı veya oyunu oluşturan ölçülü adımlarla beliren zincirleme hareketlerden her biri.

Folklor kelimesi hangi anlama gelir?

Halk bilimi veya folklor, bir ülkede veya bölgede yaşayan halkın kültür ürünlerini, sözlü edebiyatını, geleneklerini, törelerini, inançlarını, mutfağını, müziğini, oyunlarını, halk hekimliğini inceleyerek bunların birbirleriyle ilişkilerini belirten, kaynak, evrim, yayılım, değişim, etkileşim vb. sorunlarını çözmeye, …

Betisel ne demek?

Türlü halkların özdeksel ve tinsel kültür öğelerini, kurumlarını dizgeli bir biçimde betimleyen budunbilim dalı.

Kontur ne anlama gelir?

Kontur kelimesinin genel anlamı sınır demektir. Resim alanında kontur resimdeki nesneyi daha belirgin göstermek için kullanılan çizgidir.

Insan figürü nedir kısaca?

İnsan figürü. Bir dansı oluşturan, ölçülü adımlarla beliren zincirleme hareketlerden her biri. Bale figürü. (müzik) Birbirine melodik ya da ritmik olarak bağlı ve aynı armoni üzerine kurulu nota grubu.