Evden cıkmadan okunacak dua

Evden çıkarken okunabilecek bir farklı dua: “Bismillâhi tevekkeltü 'alellâhi ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billah.” Manası: “Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Allah'a güvendim. Kuvvet ve kudret O'ndandır, yüce ve büyük O'dur.”Oct 30, 2020

Kaza ve beladan korunmak icin hangi sure okunur?

Ayetel Kürsi, Nas Suresi, Felak Suresi bu noktada en çok okunan sureler olarak karşımıza çıkmaktadır. Hadis kaynaklarında da bu surelerin koruyuculuğu ile ilgili çeşitli bilgilere yer alır. Buna göre, kazadan ve beladan korunmak ya da kurtulmak için adı geçen surelerin okunması gerekir.

Hangi dua kazadan beladan korur?

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim.

Işinin rast gitmesi için hangi dua okunur?

Tirmizi'nin hadis kitabında anlattığı hadislerinden birinde işlerin rast gitmesi için dua olarak bu duaya rastlanır: “Allahümme hır li uehter U.Vela telkini ala ihtiyari”. Anlamı ise şöyledir: Allah'ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle. Allah'ım beni kendi başıma bırakma.

Iç daralmasına ne okunur?

Lâilâhe illâllâhü'l-azîmü'l-halîmü, Lâilâhe illallâhu rabbü'l arşi'l-azîm. Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *"Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır."

Şanslı olmak için hangi dua okunur?

Şans Duası: Allahümme ya rabbi bi cahi sahıbilvesıleti seyyidina ve nebiyyina ve habibina ve kurrati uyunina ve nuri ebsarina habibike Muhammedinil Mustafa ve rasulikel mürteda ve nebiyyikel mücteba havil halena ila ahsenil hali ya muhavvilel havli vel ahval.

Yolculukta hangi sure okunur?

Bir yolculuğa çıkmadan önce en çok okunan dua şudur: "Sübhanellezî sehhara lenâ hazâ ve mâ künnâ lehû mukrinîn. Ve innâ ilâ Rabbinâ le münkali-bûn." Bu dua, biz layık olmadığımız halde, Allah'ın bizim yanımızda olduğu manasına gelmektedir.

Belalardan korunmak için hangi esma okunur?

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim. Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır. Anlamı bakımından Allah'ın tek olduğunu söyler.