Ceza hukuku özel hükümler özet

Ceza Hukuku Genel ve Özel Hükümler nedir?

Ceza Hukuku Genel HükümlerÖzel Hükümler Ayırımı Ceza hukukunun temel kurallarını düzenleyen genel hükümleri yanında özel hükümleri, suçların ve cezaların kanuniliği ilkesinin ge- reği olarak, kimlikleri belli, yani bireyselleştirilmiş tek tek suçlardan ve bu suçlara verilecek cezalardan oluşmaktadır.

Ceza Hukuku Genel Hükümler kaç sayfa?

Yazar : Prof. Dr. Hamide Zafer Baskı Yılı : 2019 Baskı Sayısı : 7. Baskı Sayfa Sayısı : 820 Cilt Bilgisi : Ciltli Kapak Kağıt Bilgisi : 1.Hm.

Ceza Genel hükümler nedir?

Genel ceza hukukunun konusu suç kavramının maddi ve manevi unsurlarıyla tanımı, ceza hukukuna hakim olan genel ilkeler, ceza kavramının tanımı, suçu ortadan kaldıran nedenler, cezayı azaltan ve ortadan kaldıran nedenler gibi bütün suçlar için geçerli olan ilke ve teorilerdir.

Özel kanun hükümleri ne demek?

Özel hukuk, toplumun birbiriyle eşit haklara sahip üyeleri arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk alanıdır. Medeni hukuk, ticaret hukuku, devletler özel hukuku ve borçlar hukukunu kapsar. Türkiye'de bu alanı düzenleyen başlıca yasalar Medeni Kanun, Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu'dur.

Türk Ceza Kanunu kaç madde?

Türk Ceza Kanunu
Tam ad[göster][göster]
Bölgesel kapsamTürkiye
Kanun numarası5237
Kabul tarihi26 Eylül 2004

Borçlar Hukuku Genel Hükümler ne demek?

Borçlar hukuku, kişiler arasındaki özel borç ilişkilerini düzenleyen bir hukuk dalıdır. Borçlar hukukunun konusu, özel borç ilişkileridir. Bu bakımdan, borç ilişkisi borçlu için hukuki bir yükümlülüğü, bir borcu, alacaklı için de bir alacak hakkını ifade eder. …

Ceza türleri nelerdir?

Ceza türleri hapis cezası ve adli para cezasıdır. Hapis cezası da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, müebbet hapis cezası ve süreli hapis cezası olmak üzere üç çeşittir.