Burun ameliyatı sonrası grip olmak

Burun estetiğinden sonra grip olmak, diğer kişilere göre daha zor bir durumdur. Çünkü ameliyattan dolayı oluşan akıntı ve kanamaların üzerine bir de grip akıntısı olması iyileşmeyi geciktirebilir. Bununla birlikte sürekli hapşırmak da söz konusudur. Bu nedenle doktorların önereceği ilaçlar kullanılabilir.

Grip olan kişi ameliyat olabilir mi?

Ameliyat olacak kişi grip, soğuk algınlığı ya da başka bir hastalık geçirmiş ise, bu rahatsızlıklar operasyona engel oluşturur. Ameliyat öncesi mutlaka cerraha ve anestezi uzmanına bu durum belirtilmelidir.

Burun ameliyatı sonrası burun içi yaralar ne zaman geçer?

Her estetik burun ameliyatından sonra, iyileşme sürecinde 3-4 hafta için sürebilecek hafif bir kabuklanma olması normal kabul edilir. Bir ayı yani 4 haftayı aşan burun içindeki kabuklanmaların varlığında ise, burun içi kontrolü ve rahatsız edici kabukların alınabilir.

Burun ameliyatı sonrası hapşırmak normal mi?

Lütfen doktorunuz size söylemeden kulak çubuğuyla burnunuzun dip taraflarını temizlemeyin. * Hapşırmak burnunuza zarar vermez.

Burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Ameliyat sonrası ilk 1-2 hafta burundaki iyileşmekte olan bölgeler, kabuklar ve biriken akıntı nedeniyle burun tıkanıklığı yaşanabilir. Burun spreyi ve nemlendirici damlaları düzenli kullanmanız bu süreci rahat atlatmanızı sağlayacaktır. İyileşme süresince bu tıkanıklık azalacak ve burun normal sağlığına kavuşacaktır.

Grip olan biri anestezi alabilir mi?

Enfeksiyonu olan veya tıbbi bakım gerektiren durumları bulunan çocuklara en iyi koşulların sağlanmasından sonra anestezi verilebilir. Ağır grip geçiren, ateşi yükselen, burundan iltihaplı akıntısı olan hastalarda ameliyat acil değilse ertelenir.

Öksüren kişi ameliyat olabilir mi?

Ameliyat yaklaşırken çocuğunuzda ateşli hastalık, burun akıntısı, öksürük olursa doktorunuzu haberdar etmelisiniz, tedbir olarak ameliyatın 7-14 gün ertelenmesi gerekebilir. Bu durumda önceden yapılacak bir muayene, ameliyat günü yaşayacağınız telaşı önlemiş olur.

Burun ameliyatından sonra masaj yapılmazsa ne olur?

Yüz lenfatiklerinin ve dolaşımın harekete geçirilmesini sağlayan yardımcı unsur olduğu görüşüne sahiplerdir. Masaj uygulamasına olumsuz bakan doktorlar ise burun ameliyatında burnun yapısına yeni bir şekil verildikten sonra kemik ve kıkırdak yapısının yerinden oynatılma riski taşıdığını savunurlar.