Bursa deniz var mı

Bursa merkez de deniz var mı?

Bursa Marmara Denizi'nin güneyinde yer almaktadır. Doğal olarak bu şehrin denize kıyısı olduğu bilinmektedir. Yaklaşık 135 kilometre uzunluğundaki kıyısı ile dikkat çeken bu şehrin geniş doğal kumsallara sahip olduğu bilinmektedir.

Bursada deniz nerede var?

Bursa ülkemizde deniz tatili ile çok fazla öne çıkmasa da Mudanya, Gemlik, Karacabey ve İznik bölgesindeki plajlar hem yöre halkı tarafından hem de turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Deniz var mı Bursa’da deniz var mı?

Marmara Denizi'nin güneyinde yaklaşık 135 kilometre uzunluğunda kıyısı bulunan Bursa'da; Karacabey, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde geniş doğal kumsallar ile İznik ve Uluabat (Apolyont) gölleri kıyılarında güzel plajlar bulunmaktadır.

Mudanya deniz mi?

Mudanya, denize kıyısı olan bir ilçe olduğundan özellikle yaz aylarında hem Bursalılar hem de İstanbullular tarafından tercih edilmekte olan bir ilçedir.

Bursa’da kaç tane plaj var?

Bunlar içerisinde Burgaz halk Plajı, Kumkaya köyünde yer alan halk plajı, Güzelyalı Burgaz halk plajı, Mudanya Coşkunöz halk plajı, Zeytinbağı halk Plajı, Eşkel halk Plajı ve Kızılay kampı yer almaktadır.

Bursa neyi ile meşhur?

Osmanlı Şehri Bursa'nın 7 Efsane Lezzeti

  1. İskender Kebap. İskender kebabı, Bursa'nın meşhur kebap yemeklerinden biridir. …
  2. İnegöl Köfte. …
  3. 3. Pideli Köfte. …
  4. Cantık. …
  5. Kestane Şekeri. …
  6. Kemalpaşa Tatlısı …
  7. 7. Bağdat Hurması Tatlısı

2 Nov 2014

Mudanya denizi güzel mi?

Mudanya, Bursa'nın en turistik bölgesi olarak plajları ve beachleri ile özellikle yılın yaz aylarında ziyaretçilerine güzel anlar yaşatmaktadır. İlçe içerisinde yer alan tatil yerlerine hem yerli halk hem de başka bölgelerden gelen turistler gidip güzel vakitler geçirebiliyorlar.